onsdag 31 december 2008

Gott nytt år!

Här är det fullt av nyårsförberedelser!! Och mitt i det smiter jag ifrån för att säga 
GOTT NYTT ÅR!! 
Hoppas er firande blir ljuvligt och att ni kommer att få ett riktigt bra år! Jag hoppas att få er er här ibland!! 

Jag visar ett kort från 2S4U - och Lauras skiss #16 - jag gillar dem verkligen!

Papper från SEI och silverpapper ?.

Och ett litet bidrag till Pappersbitens dec utmaning! Ett kort i annorlunda form! Frostig och kallt med bollfrans som får mig att tänka på snöbollar!!

Skisstävlings bidrag

Här kommer fler fina bidrag!!
Kul att det är några som har lite scraplust under dessa mellandagar!!

Fialisan
DjSmurf




måndag 29 december 2008

Det sista av julen?


Nja - julen varar ju till päska... men om jag ska vara ärlig tror jag inte att jag kommer hinna visa alla julkort förrän tjugondag knut!


söndag 28 december 2008

GLAD!!

Kolla in detta  - så glad!!

lördag 27 december 2008

Seg dag!

Inte mycket blev gjort idag...
Förfinade tryffelreceptet och gjorde 3 sorter till nyår. Blev mycket bättre denna gången!
Annars så har jag påbörjat en bok med julens godis recept - allt för att inte glömma de goda recepten som blir bra!

Hör ett kort som är med flera Hänglar-stämplar som är ihop maskade. Producerat till KiF-lucia crop!

torsdag 25 december 2008

1:a bidraget till skisstävlingen

Första bidraget har kommit!! Har ni tid över kan ni ju hänga på, den ska vara inne innan 1/1 kl 23.59. Titta här om du är sugen!
Ett bidrag från Tindela

Dagen efter...

Sover i soffan! Hade supermysigt julfirande med släkten igår. Tomten kom! Vilken överraskning! Fick fina julklappar! Visste inte att jag har varit så snäll!! Jag hoppas att jag inte kommer att sluta att glädjas över julafton och julfirande.

Idag vaknade vi av doften av nygräddat bröd! Ungen laddades igår med limpa och när vi vaknade doftade det gott. Fram med sill, ägg, skinka och bröd. Gröten värmdes och kaffet kokades. Kl 8 kom släkten på julfrukost hos oss. Huset var dekorerat med ljus och julmusik spelades i bakgrunden.
Det blev lyckat! 

Det är ju fortfarande julhelg så det får bli lite mer julhälsning från mig!!

onsdag 24 december 2008

Julafton...

Tillbaka efter lite pre-julfirande i stugan!! Träffade släkten och myste i flera dagar! Syster liten blir bara större och större! Torsten (smeknamnet på magen och dess innehåll!) växer verkligen!

Nu är det julafton och allt börjar bli färdigt för friden att komma! Skinkan kokad och granen pyntad! I morgon bitti får Jesus-barnet flytta in i krubban i stallet.
Så det som återstår är att önska er:
God Jul och trevlig helg!

fredag 19 december 2008

Julförberedelser...

...är på god väg!! Men ännu inte klara! Jag har försökt att få klart detta med paketinslagningen hela dagen!! NEJ! Jag har inte så många paket!!! Jag har fått på hjärnan att jag ska göra etiketterna till alla paketen själv!! Det hade verkligen varit enklare och snabbare med de där små klisterlapparna.
Snart klar iaf. Huset luktar gott av såpa och hembakt vörtbröd! Makens julklapp är inhandlad! Jo, det kan nog bli jul i alla fall!

Några cellofanpåsar med ljus. Hade tänkt göra några fler... Men NEJ, inte i år.

torsdag 18 december 2008

Har du anmält dig?? Inte jag- men jag hoppas på att vinna!
Arkivet lottar ut en kryssing!

onsdag 17 december 2008

Stolt..

..DT för Pappersarken!! 
Om ni visste vad det kliat i mina fingrar att få berätta för er om att jag får vara med i Pappersarkens DT! Jag är så glad och ser verkligen fram mot vad det samarbetet kan ge!
Här är ett kort med egenstämplad bakgrund! 
God Jul stämpeln är från inkido!

Hann ni skicka era julkort?

Jag har fått iväg de flesta med julposten!! Men det ligger några kuvert som ännu inte har kort på bordet... Får skicka dem på vanligt sätt! Trodde att jag hade kort så det räckte - men kom på att jag gett bort hit och dit! 

Detta kort är skapat till CC på Kif - Cardjacked har liftat Tootsie! och detta blev mitt resultat! Lite julnatts känsla!
Nu ska jag gå och lägga in sill! Sedan blir det nog lite CC!

måndag 15 december 2008

Här kommer två tändsticksaskar som jag har liftat från någon superduktig scrappare! Vet du vem jag har liftat - lämna en kommentar - så fler kan hitta dit!
Papper Bazzill, Inkido. Stämpel Crafty Inidividuals. och på den nedre brads och QK stjärna.

söndag 14 december 2008

WOW!

Jag är med i fab 5 på 2S4U!!! Jag kan inte tro mina ögon! De enda som är med på fab 5 är ju otroligt duktiga kortmakare! och nu jag. Jag är otroligt glad! *dansar*

I'm in the fab 5 at 2S4U!!! I can't belive it!! The only ones that are on fab 5 are amazingly good cardmakers!! and now me!! I'm honoured!! *dancing*

lördag 13 december 2008

Dagens skörd

Idag har det blivit en hel del gjort! Nästan alla julklapparna är nu inhandlade!! Jippie! Nu gäller det bara att slå in dem fint och etikettera  - kanske med rim.
Förutom det har det pysslats vidare på Luciacroppen på Kort i Fokus

Ett litet kort som pysslats på tema snöängel!
Massa stämplar: pojken från Hänglar, "Härlig är jorden" från Inkido och en snöstjärnestämpel. Lite glitter stickles på de stämplade stjärnorna!

fredag 12 december 2008

CC på kort i fokus!

Eftersom det är CC och jag behöver göra klart några julkort till innan det är försent att posta med julfrimärken - som jag redan köpt, så har det blivit lite pyssel idag!

Första utmaningen som jag gjorde var att ha samma stämpel på 2 kort! Så här blev mitt resultat
Jo denna är gjord efter Kazans #15 skiss!
Förutom papperspyssel har det blivit julpysslat här hemma! Lussebullarna är bakade! och jag har hunnit med att göra lite olika tryfflar till julhelgen! Varierande kan man säga att resultatet blev... Bullarna BRA - tryffel 2/3 katastrof, men goda! Inte som min ischoklad som smakade jordnötsringar!!

torsdag 11 december 2008

2000 besök

WOW!!

jag trodde inte att ni skulle knäcka strecket så snabbt!! Men då var det dax igen för en skisstävling!
2000-utmaningen går ut på att ni scrappar skissen och skickar den till mig innan 1 jan 23:59. Det är inga andra krav än att scrappa efter skissen - och ha väldigt trevligt! Både kort och LO:s är välkomna!!
Vinnaren utses genom röstning!!
Vinstvärde ca 100kr!
Så vänta inte längre än nödvändigt - maila in ditt bidrag till: ilusscrapblogg(snabelA)mac.com

onsdag 10 december 2008

Några fler julkort

Ett enkelt kort med papper från Inkido - snöstjärnor stämplade på cardstocken, med pearl maker i mitten.
Ett Z-kort med en deko med UTEE som sedan är krakelerad! Papper Falala.

måndag 8 december 2008

Nu är det dax för lite julkort!

Nu har ni fått se pepparkakor, bil och skådisar - nu är det dax för några julkort! Här kommer två kort som är z-vikta! Båda är rätt så enkla i sin utformning - båda iväg lämnade till basaren som var 1 Advent.

Papper från BG och en stämpel från ......( Ja, så var det detta med att komma ihåg!)Detta kortet är till och med plastat innan det blev fotat! Ursäkta blänket! Också detta är z-vikt, papper BG, stämpel Hänglar och Stänglar, snöflinga QK och lite bling!

söndag 7 december 2008

Teaterbesök

Trevlig upplevelse är slutsatsen! 
Jag och väninnan som bjöd - såg Everything goes på stadsteatern i Helsingborg. Förväntan och lite glam i vardagen - var förväntan. Efter att ha läst på verkade pjäsen inte helt lockande, men att gå på teater verkade roligt, riktigt roligt!! 
( Bild från Helsingborgs stadsteater )
Smaken som dröjer sig kvar efter besöket... Jo, bra skådespelade, läcker scenografi, men lite skumt manus. Hittade inte ett direkt budskap, mer än stereotypt könsmönster. Glad gick jag ändå därifrån -för det var trevligt att gå på teater och lite glam känsla!!

Kolla in den läckra bakgrunden på bilden ovan! Visst är det Sex in the city -känsla på den!! Superläcker!

lördag 6 december 2008

Billängtan...

...ibland tror jag att jag ska försöka att byta bil. Kör en stor volvo från 90-talet och hoppas ibland hitta någor läckrare på parkeringen när jag kommer. Än har det ju inte hänt, men hoppas kan man ju!
Fast ibland efter att ha prövat en annan bil eller kollat annonser - nej, då är det min BIL som gäller! Den rullar och går - lite förslitningsreparationer, visst, men det har ju alla bilar!

Prövade en Seat Ibitza i onsdags - rolig, liten, pigg upp till 65km och rätt fräck! Jag tror att det är en perfekt shoppingvagn - inget för långa resor på snabba vägar - men i stan! Kärleken till min bil är på nytt väckt! 
Varför pröva en Ibitza - jo jag är Buzzador! Man får pröva olika produkter och sedan buzza om det - för att sedan få ett annat uppdrag! Så mitt första uppdrag blev att provköra en Seat Ibitza - hur kul som helst! Är du sugen på att bli buzzador - ta denna länk eller läs mer!

Nu ska jag fixa mig för att gå på teater!

fredag 5 december 2008

Pepparkaks bak!

Jag har bakat pepparkakor! Det är en höjdare - att få pilla med måtten och grädda - för att känna doften av nybakat sprida sig i huset!För mig är pepparkaksbak något speciellt - vi fick alltid komma till mormor när hon bakade pepparkakor. Hon hade ofta bakat nästan klart och vi fick hjälpa till på slutet. Det var så mysigt - köket var varmt och det doftade gott. Mormor kavlade ut och vi fick ta mått och lägga på plåten! Sedan gällde det att passa plåten så att den inte brändes! När kakorna svalnat lades de i den stora burken. Några åts med mjölk. Helt klart mysiga stunder.
Burken har jag ärvt - nu har den åter igen fyllts med med pepparkakor!
Min pepparkaksburk är nästan full! 
Ska baka lite mer idag - bror sonen kommer förbi och vi ska prova lite! Ska bli kul att se om han gillar det!

Julkramar

onsdag 3 december 2008

Taggtrådskort -tutorial

Har tittat runt på några bloggar och sett fina taggtråds-kort men inte hittat någon tutorial! Jag är väl inte den fulländade pedagogen - men jag tror att jag åtminstone kan ge er en hint om hur ni kan göra den perfekt när ni försöker!

Jag använde 3 st 6"x8" cardstock plus papper till att dekorera kortet.
Dela ett av dem på hälften - alltså 2st 6x6" som blir fram och baksidan.
Andra papperet bigar du så att du får 8 st lika stora delar.  Det är en smaksak hur breda delarna ska vara - jag tog dem 1" breda. Så jag skar mitt papper i 6x8". Då blir dragspelet lika högt som fram och baksidorna - jag tror att det bli snyggare om dragspelet är lite lägre. Nästa kommer jag att göra 5,5"x8".
Nedan ser du dragspet med "8delar" och kortets fram och baksida.
Det tredje papperet använde jag till att göra tags. Jag använde mig av min QK tag nesting die och stansade 9 st tags. 6 vita och 3 gröna. Ta dragspelet och lägg den sidan som har "3 toppar" uppåt. Mät upp mitten på dragspelet, markera sätt fast tagen. Fäst tagsen på "toppens" vänstersida, börja från höger så är det mer lättarbetat!Här har jag fäst andra raden och påbörjat den tredje. Jag placerade tagsen på andra raden på mitten av det utrymme som fanns ovan den gröna raden - lika med den tredje. Mät om du inte litar på ditt ögonmått. De "vita" tagsen ska peka åt vänster -så de ska fästas på "toppens" högra sida.
När du fäst alla 9 tagsen så fäster du dragspelet med tags på fram och baksidan. Eftersom du fäst tagsen på de 3 "topparna" - så du har två enkla flikar kvar att fästa dragspelet på fram och baksidan- Jag fäste dragspelet ungefär 1 cm in på kortet.
Nu är det dax att dekorera och dölja skarven mellan dragspel och fram och baksidorna. Nästa kort som jag gör som inte är en tutorial så kommer jag att dekorera tagsen innan jag fäster dem och fram och baksidan kommer jag att dekorera på utsidan innan jag fäster dragspelet!
Insidorna fäster man efter man limmat ihop dragspelet med sidorna.
Så här blev mitt resultat!


Framsidan:


tisdag 2 december 2008

Glammigt

Yes - det kommer visas ett glammigt kort idag! Detta för att kompensera för allt DAMM som finns i mitt hem! 
Suck - julstädningen är verkligen inte lustfylld. Men vad gör man inte för att kunna sitta slutkörd på julafton och somna i soffan av lycka att det blev jul igen! Nej - så vill jag inte ha det därför börjar vi redan nu att röja här hemma!
Nog om detta här kommer ett glammigt kort för att hålla fokus på hur fint det kommer att bli!